Carolins möte med yogan

Min första kontakt med yogan kom i en tid när jag behövde förändra mitt sätt att träna och leva. Har alltid tränat och varit fysiskt aktiv sen barnsben. Som ung tjej tränade jag aerobic och sprang mycket. Men min träning var ofta förknippad med måsten, tvång och straff. Jag var det jag presterade, på träningen, i löparspåret, men också i mitt övriga liv. En duktig flicka som bara fanns till när jag var aktiv och presterade.

Det var ingen kärlek vid första ögonkastet mellan mig och yogan. Där jag bodde fanns ingen yogaträning. Internet var bara en fluga än så länge. Det närmste yoga jag kunde komma var en gammal bok från 70-talet som de letade fram åt mig på det lokala biblioteket. ”Yoga för seniorer” tror jag att den hette och hade svartvita teckningar av hur rörelserna skulle se ut. Men jag gav den en chans och började själv på vardagsrumsgolvet i min etta. I början var det långsamma tempot outhärdligt, och att bara ligga ner och inte göra någonting gjorde att jag fick rysningar av obehag. Men något hände. Långsamt. Jag kände hur min kropp svarade på träningen och mina tankar började förändras.

Så småningom flyttade jag till en stad där det fanns yoga och jag gick på klasser samt hittade mer och mer material att läsa och studera runt yogan. Genom yogan fick jag lära mig att närma mig min kropp med omsorg, ta hand om den, lyssna till den och behandla den väl. Som en bästa vän. Så min yoga började som en fysisk träning och sedan har den mentala aspekten av yoga kommit mer och mer. Nu tränar jag yoga för det är en form av träning som ger hela mig hälsa. Jag får något för min kropp, min tanke och min själ, som jag inte hittat i någon annan träningsform. Jag mår bra av yogan. Jag lär mig något nytt varje gång jag yogar eller undervisar. Om kroppen, livet, tålamod, acceptans, nuet...

Jag är bara i början av min egen yogaträning och som instruktör. Yogan är ett livsprojekt och jag kommer att yoga hela mitt liv, i olika former, beroende på hur mitt liv ser ut och hur min kropp mår. Yogan är nu en god vana och en del av mig. Den här sidan är mitt sätt att ge vidare den kunskap jag fått från många fantastiska lärare och göra yogan tillgänglig för alla som vill. Den är det stöd som jag själv hade velat ha när jag började med yogan, hemma, i min etta med den dammiga boken från 70-talet. Min önskan är att du blir inspirerad att röra på dig, använda och upptäcka din fantastiska kropp. Ge dig kunskap och tekniker som ger dig hälsa och välbefinnande.

Alla skäl till att börja träna yoga är bra skäl. Du behöver inte ha som mål att bli en fullfjädrad yogi. Du kanske bara vill bli smidigare i din vardag, knyta skorna utan ryggont, leka med barnen, må bättre fysiskt eller lättare kunna slappna av. Kanske hitta ett komplement till annan träning. Använd yogan till vad du vill. Varje människa har en egen personlig upplevelse av yogan.

Jag önskar dig all lycka till på Din yogaväg!

Namaste - Carolin Ågerstrand

Kontakta Yoga för alla

E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Om Yoga för alla

Yoga för alla - är en hemsida som erbjuder ett sätt att lära sig om yoga och träna yoga när du vill, var du vill - Gratis.

Oavsett om du är nybörjare eller van yogi kan du hitta pass för din egen träning, på din nivå - Säker och enkel Yoga.