Den episka perioden Ca 600fkr - ca 200fkr

Under denna tid skapas diktverket Mahabharata. Ett politiskt verk med mytologi, historia och filosofi som ses som världens längsta litterära verk. En historieberättelse om rivaliserande kungar som symboliserar kampen mellan de onda och goda. Verket består av 18 böcker. Den mest kända boken är Bhagavad Gita.

Bhagavad Gita handlar om ett samtal mellan människan Arjuna och Krishna ( som är Brahma i mänsklig gestalt). Arjuna vägleds genom alla livets svårigheter, rädslor inför döden, alla val, vikten av ett rent hjärta och förståelsen av yoga. Denna bok har haft och har fortfarande ett stort inflytande på indisk kultur och levnadsätt. Den har filmatiserats många gånger och är en del av indisk uppfostran.

Under denna tid börjar yogans fyra vägar att formas:

  • Karma yoga
  • Bhakti yoga
  • Jnana yoga
  • Raja yoga

De passar olika temperament och livsinställningar. Varje väg leder dock till samma mål. Att nå ökad självinsikt och lära oss leva i harmoni med oss själva, omvärlden och alltet.

Kontakta Yoga för alla

E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Om Yoga för alla

Yoga för alla - är en hemsida som erbjuder ett sätt att lära sig om yoga och träna yoga när du vill, var du vill - Gratis.

Oavsett om du är nybörjare eller van yogi kan du hitta pass för din egen träning, på din nivå - Säker och enkel Yoga.