Att vara nöjd

Världen omkring oss idag styrs av en enda sak - Pengar. Och för att någon ska få mer pengar matas vi med en enda tanke - Konsumtion.

Det är vår tids sanning. Du måste köpa vissa kläder för att passa in och bli någon. I ett hem måste finnas vissa möbler och prylar. Konsumtion är vår religion och köpcentrat vår kyrka. Köp och du skall bli. Köp och du skall finna. Köp och du skall känna.

I konsumtion ska vi finna oss själva. Vår kläd och inredningsstil och hur vi vill bli betraktade av världen. När vi konsumerar, då blir vi lyckliga. När huset är färdiginrett som en möbelkatalog, då börjar livet.

Ta platt-tvn tex. I många årtionden har vi haft bildrörstv och de har fungerat alldeles utmärkt och det gör de fortfarande. Men någonstans skapas ett behov som gör att miljoner av människor slänger bort fullt fungerande tv-apparater för att skaffa en ny. En ny, plattare tv som de ser samma program på och som dessutom är väldigt miljöfarlig.

Varför kan vi inte nöja oss med det som fungerar?

Konsumtionshetsen är en av de saker som skapar mest stress i vårt moderna samhälle och stress ligger bakom många av våra välfärdssjukdomar. Vi måste se igenom dessa lögner för den enda sanningen är:

Hur mycket du än konsumerar kommer du aldrig att bli nöjd!

Hela iden bakom konsumtion är att alltid vilja ha något annat. Redan på vägen hem från affären har du glömt vad du har i din kasse och i garderoben hänger kläder med prislappen kvar som du aldrig använt. Du kan aldrig vara först med ett mode och alltid ha det nyaste. Det är som att spring i ett råtthjul, du kommer aldrig fram. Det tar aldrig slut och det kommer aldrig att stå en domare på slutet av din resa och dela ut ett pris för den mest moderna människan som jämt hade allt som var nytt.

Du kan aldrig bli nöjd. Nöjda människor med en god självkänsla är något som vi i vårt politiskt korrekta samhälle säger att vi vill ha. Det står med i vår läroplan, det är så vi vill uppfostra våra barn. Men jag tror att det är det mest utmanande och farliga man kan vara idag. En nöjd människa är en farlig människa. En människa som kan se sina behov och tänka själv vad hon behöver och som ej försöker köpa en lösning på sina olika problem i livet. Klarar vårt samhälle det? Det skulle innebära en förändring. Är vi redo för den?

Namaste

Carolin

Kontakta Yoga för alla

E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Om Yoga för alla

Yoga för alla - är en hemsida som erbjuder ett sätt att lära sig om yoga och träna yoga när du vill, var du vill - Gratis.

Oavsett om du är nybörjare eller van yogi kan du hitta pass för din egen träning, på din nivå - Säker och enkel Yoga.