Vardagsyoga / Mammayoga

Har nyss kommit hem från en yogaretreat. Fylld av inspiration, tips, idéer, goda föresatser och strävan efter ett annat liv. Nu ska här förändras!

Kan känna en stor längtan, och ärligt, en avund till alla som tagit steget fullt ut och lever, äter, sover och bor yoga. Som har följt sin längtan att bara få yoga och inrättat hela sitt liv efter det, lever yogiskt. Yogalärare på heltid, åka på workshops och retreats regelbundet över hela världen. Vilken nåd och vilken dröm!

Själv är jag väldigt mycket mamma, en mamma som klämmer in yogan när jag kan. Hemma i mitt vardagsrum samsas yogamattan med briojärnvägen. Jag brottas ständigt med dåligt samvete. Dåligt samvete för att jag inte hinner med allt jag vill, att jag inte yogar så ofta och mycket som jag vill och för att jag inte vidarutbildar mig mer. Och när jag tar mig tid för något som jag vill har jag ofta dåligt samvete för att jag inte finns där för min familj hela tiden.

Hur ska jag få in alla mina önskemål om yoga i vårt familjeliv? Hur ska jag hinna träna huvudstående, skölja näsan, andas och meditera i min vardag? Mitt när alla är hungriga och det ligger drivor av grusiga skor i hallen?

Plötsligt hör jag ekot av min yogalärares röst. ”Inta en accepterande attityd! Andas in och ut, känn hela din kropp, det här är ditt nu."

Här vill jag protestera. Är de grusiga skorna verkligen mitt nu? Kan jag inte bara ta och städa lite först, sen kan jag vara närvarande och medveten?

Rösten fortsätte. ”Släpp dina förutbestämda idéer och dina antagande om att hur livet ska och bör vara, och hur yogan ska vara. Leta inte efter en upplevelse. Jämför inte med andra. Försök inte skapa en stämmning eller känsla. Acceptera nuet. Nu. Här och nu. Annars kanske du missar det!”

Så jag blundar en sekund och känner mitt andetag i hela bröstkorgen. Andas in och ut.

Nu

Känner mitt barns hand i min. Letar fram den försvunna mössan och stänger dörren om den grusiga röran i hallen. Går ut och tänker:

”Det här är mitt liv nu, en yogamamma. Det är inte beständigt, det är ett liv i ständig förändring, varje dag är unik. Ibland är det enda jag vet med säkerhet under en dag, att jag är.

Jag är - Sat nam

Och det kanske är all yoga som ryms i den dagen, jag andas och jag är. 90 minuterspasset och groddningen av hälsosam mat i fönstret, inköpet av juicepressen och djupavslappning varje dag får vänta.

Nu är jag

Sat nam

Carolin

Kontakta Yoga för alla

E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Om Yoga för alla

Yoga för alla - är en hemsida som erbjuder ett sätt att lära sig om yoga och träna yoga när du vill, var du vill - Gratis.

Oavsett om du är nybörjare eller van yogi kan du hitta pass för din egen träning, på din nivå - Säker och enkel Yoga.