Andningsövning

”Minns i November den ljuva September.......”

Den vackra sången av Stephen Sondheim följer mig i min vardag och jag försöker fylla hela min bröstkorg med den klara, höga septemberluften. Himlen är klarblå och färgerna i naturen sprakar och känns nästan overkligt klara. Det är som om jag satt på ögonens vindrutetorkare efter att ha haft en dammig, solkig sommarruta att titta igenom. Just så känns det ofta efter att jag gjort ett yogapass med andningsövningar och meditation.

Plötsligt ser jag världen i ett nytt ljus och från en annan infallsvinkel. En enkel andningsövning som jag ofta gör är att känna mitt andetag i mina näsborrar. Blunda och rikta uppmärksamheten till din näsa. Andas ut och in. Lägg märke till ditt andetag och hur luften känns. Sträv, mjuk, lätt, hackig, varm, kall. Utan att värdera, bara observera och känn att du andas. Följ sedan med ditt andetag från näsan ner till lungorna och känn hur luften vänder, för att ta samma väg upp igen med en annan känsla. Fortsätt andas lugna andetag och känn hur du blir medveten om din kropp och landar i nuet.

Vet ni förresten att det kommit en ny yogatidning i sommar?

Den heter ”Yoga for dig”. Jag har läst det första numret och rekommenderar den varmt. Alla sätt att lära sig mer om olika stilar av yogan och öka kunskap och förståelse för yoga är bra och alla sätt att sprida yogan är bra sätt. Ju fler som yogar, desto fler friska glada människor och vi får en gladare, friskare jord!

Namaste

Carolin

 

Kontakta Yoga för alla

E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Om Yoga för alla

Yoga för alla - är en hemsida som erbjuder ett sätt att lära sig om yoga och träna yoga när du vill, var du vill - Gratis.

Oavsett om du är nybörjare eller van yogi kan du hitta pass för din egen träning, på din nivå - Säker och enkel Yoga.