Yoga är som att pussla

Jag tänker att yoga är som ett pussel. Vi börjar med yoga och de första ställningarna är som att få fyra, fem pusselbitar. Grundmotivet, det centrala i vårt pussel börjar anas och vi ser vad det ska föreställa.

En del tycker att det räcker och stannar där.  Jag ser att det är en blomma. Bra, det här passar mig och jag är nöjd nu.

Andra vill veta mer.  Vad finns runtomkring, bakom, under, över? Är det en ensam blomma eller en del av något större? De fortsätter lägga pusslet med flera bitar, yogar mer och lär sig mer om yoga. Får fler pusselbitar allteftersom och bilden av yoga växer och förändras.

Många gånger får jag frågorna: När kan jag gå vidare? Hur länge ska jag gå på nybörjaryoga? Kan jag börja på fortsättningskursen nu?

Många av oss drivs av prestation och av att se snabba resultat. På samma sätt som vi inte kan forcera en pusselbit på plats eller med våld trycka in den, kan vi inte skynda på resultat i yogan. Det är viktigt att påminna sig själv om att vi inte kan tvinga fram nya bitar, de kommer till oss. Vi kan inte skynda på kroppen att lära sig nya rörelser eller släppa på spänningar. Det kommer med tid och tålamod, med lugn och ro och genom att regelbundet återvända till vår pusselplats, yogamattan!

”Do your practice and all will come”  - Sri Pattabhi Jois

Plötsligt en dag kan du lyfta benet, öppna bröstkorgen, hitta andningen, förstå samband och komma djupare än du någonsin gjort. En pusselbit kommer på plats, "klick”. Du ser något annat från ett annat håll, ett nytt perspektiv. Det finns inget slut på pusslet, ingen färdig ram. Inga tider eller scheman som ska hållas. Du kan pussla/träna yoga hela livet om du vill. Det är inte meningen att vi ska kunna allt på en gång. Det finns en tid för allt och du väljer hur djupt in i yogan du vill gå just nu.

Alla stora vatten har någonstans börjat som en liten, sipprande bäck.

Namaste

Carolin

Kontakta Yoga för alla

E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Om Yoga för alla

Yoga för alla - är en hemsida som erbjuder ett sätt att lära sig om yoga och träna yoga när du vill, var du vill - Gratis.

Oavsett om du är nybörjare eller van yogi kan du hitta pass för din egen träning, på din nivå - Säker och enkel Yoga.