Välj dina tankar

Jag bjöd in en bekant på fika. Någon som jag bara träffat som hastigast, men kände att jag ville träffa igen. Under en längre stund. I lugn och ro. Hemma hos mig. Prata, lära känna, upptäcka varandra
Jag kände mig som ett litet barn som träffat en ny kompis och ännu inte vet om hon också vill vara min vän lika mycket som jag vill vara hennes. En slags vänskapens ”fråga chans”-situation. Dagen närmade sig och när det bara var en dag kvar började jag få kalla fötter.

 - Jag ska nog ringa och avboka. Jag säger att vi blivit sjuka. Det fungerar alltid. Förresten känner jag mig lite konstig, orolig i kroppen och hängig, så det är nog en sjukdom på gång. Jag ljuger inte.

Så resonerade jag med mig själv, där jag gick därhemma med dammtrasan i högsta hugg och putsade och fejade på fasaden. För jag hade fått en rejäl släng av ”jämförelsesjukan”. Jag var orolig och nervös att inte duga. Att mitt hem inte var fint nog, att min familj inte var trevliga nog, att vi inte skulle kunna bli vänner för vi inte har den senaste tvn eller de rätta kläderna. Listan över mina kortankommande växte sig allt längre i mitt huvud. Överallt såg jag förbättringsmöjligheter.

 - Kunde jag gömma undan min mans fula grejer i ett skåp, rensa alla rabatterna på en timme och hinna måla om den där väggen medan jag bakade mitt eget bröd. Ja ni förstår.

Det fanns inget stopp. Min dåliga självkänsla, som jag trodde jag arbetat och fått bukt med, kom tillbaka snabbare än ett ujjayiandetag och nu stod jag där i mitt hem, i mitt liv och tyckte att ingenting dög.
Tillbaka på skolgården igen.

 - Vem skulle vilja va med en sån som jag?

Lika bra att ge upp innan. Ta det säkra för det osäkra. Jag vill inte bli besviken och sviken. Hjärtat är för ömtåligt. Bättre att vara ensam. Och stark.

Jag var så nära att ringa och ställa in. Men jag gjorde det inte. Istället började jag lyssna på mina tankar och ifrågasätta sanningen i dem. Och jag valde nya tankar.

 - Det klart att hon vill träffa en ny människa.

Det är bara en fika. Jag är bra nog, mitt hem är bra nog. Hur skulle det vara om jag började fokusera på att vara mer intresserad av henne, än att försöka var så intressant själv. Vara en sådan person som jag själv skulle vilja ha som vän.

Så kom dagen. Hon kom och jag är så glad att jag vågade. Hon stannade i flera timmar och vi har bara börjat prata. Vi ska träffas igen. Kanske en vän för livet. Kanske en vän för en stund i livet. Tänk vad jag kunde ha missat, bara för att jag lät mina tankar dra iväg.

Vi är vad vi tänker.

Yogan lär oss att vi kan välja vad vi tänker. Bli medveten om det negativa vi säger om oss själv och sedan få sinnet att öppna sig för nya, positiva tankar. Det kan vara i form av ett mantra eller en affirmation som får dig att skina upp och släppa oro och krav.

 - Jag känner mig öppen och lycklig.

 - Jag är en god vän.

 - Jag är bra nog.

Eller kanske så enkelt som:

 - Jag ÄR.

Det räcker.

Namaste

Carolin

Kontakta Yoga för alla

E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Om Yoga för alla

Yoga för alla - är en hemsida som erbjuder ett sätt att lära sig om yoga och träna yoga när du vill, var du vill - Gratis.

Oavsett om du är nybörjare eller van yogi kan du hitta pass för din egen träning, på din nivå - Säker och enkel Yoga.