Morgonyoga

Jag har börjat en ny vana. Att hitta tillfällen under dagen för att yoga är utmaning för oss alla. Tiden rusar och ofta har vi fulla kalendrar och inrutade liv. Dygnets timmar räcker knappt till och vi undrar hur vi ska få tid till det vi egentligen vill och borde göra. Som nybliven mamma har mitt liv förändrats. Jag har mindre tid är någonsin och de rutiner som jag hade tidigare fungerar inte längre. Jag måste hitta andra vanor och andra tider för min yogaträning.

Lösningen heter morgonyoga.

Traditionellt anses morgonen den bästa tiden att träna yoga. Jag vet det och jag vet också hur gott det känns efter ett morgonpass. Jag vet det och i många år försökt gå upp tidigt och göra min yoga. Det har gått rätt bra på våren och sommaren, när ljuset väcker kroppen. Men på hösten och vintern har hela min varelse protesterat högljutt. Gå upp mitt i mörkaste natten och yoga! Nä huvaligen, någon måtta får det vara.

Det är som att kroppen har strejkat. Så länge det varit mörkt har jag känt mig som en zombie och knappt kommit upp ur sängen. Så fort gryningen kommit har det dock gått bra. Så jag har sagt till mig själv att jag är styrd av ljuset och gjort min yoga ibland och ibland inte.

Men nu finns ingen tid för ursäkter, och motivationen har aldrig varit högre. Jag vill yoga regelbundet och behöver yoga. Och nu förstår jag hur viktig motivationen är för att vi ska börja och fortsätta med något. Det tar tid att lära in en ny vana, men nu ser jag fram emot mina tysta, mörka morgontimmar. Det har blivit en helig stund för mig. Jag tassar nerför trappan och tar på mig yogakläderna som hänger redo på en krok. Jag rullar ut min matta och i mörkret, när huset är stilla och tyst, laddar jag mina batterier. Kroppen och sinnet väcks till liv och värms upp i takt med att det ljusnar utanför mitt fönster. När stunden har gått och huset fylls av ljud och prat är jag redo för dagen.

Och den här stunden av reflektion påverkar resten av dagen. Jag är mindre stressad och känner mig tillfreds och nyfiken på vad som ska hända idag. För mig har det blivit som ett möte som jag inte får missa, kanske dagens viktigaste möte eftersom det ger mig möjlighet att ta hand om mig själv. Och när jag finns till för mig själv kan jag ge till andra.

Namaste

Carolin

Kontakta Yoga för alla

E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Om Yoga för alla

Yoga för alla - är en hemsida som erbjuder ett sätt att lära sig om yoga och träna yoga när du vill, var du vill - Gratis.

Oavsett om du är nybörjare eller van yogi kan du hitta pass för din egen träning, på din nivå - Säker och enkel Yoga.