Nypremiär av yogaforalla.se!

Hipp hipp hurra, nu är vi igång!

Hemsidan har fått lite ”nya kläder”, texterna är redigerade och nya filmer kommer att läggas ut med jämna mellanrum under hösten.

Jag är så glad och stolt. I över tre år har hemsidan funnits och i början var jag den enda svenska sidan som levererade yogapass via nätet, nu idag finns det flera stycken. Men jag är fortfarande den enda som är GRATIS!
Och nu vill jag fira min hemsida och tacka alla som hjälper mej direkt och indirekt. Min bror förstås och min fina familj, både min lilla och den stora. Tack för att ni låter mig jobba med min vision.

Och när man firar hör det till med god mat!

Så här kommer nu recept på en av mina favorittårtor, håll till godo och njut.

Innan vi börjar blanda och mixa och knåda så vill jag bara säga att det här är en rawfoodtårta. Du behöver ingen ugn, men du behöver en matberedare (din bästa vän i köket tillsammans med kusinen mixern). Och om du inte än i ditt liv ätit en riktig dadel så är dags att göra det nu.
Ekologiska, färska dadlar utan kärnor är grunden i mycket av desserter inom rawfood. Vi använder dem för dess sötma och för konsistensen, och de är dessutom packade med nyttigheter.
Dessa dadlar har ingenting att göra med de som man brukar se i grönsaksdiskarna vid jul. De halvtorra med kärnor, sockrade och ibland i pappkartonger. Glöm dem. Vänd istället stegen mot hyllan där konserverad frukt och russinpaketen brukar ligga, där finns dessa ljuvligheter. I återförslutningsbara förpackningar. De måste vara ekologiska och ju mjukare de känns när du klämmer på förpackningen desto bättre.
Och medan du ändå köper lite dadlar så passa på att köpa ekologiska aprikoser, för du har inte ätit en riktig aprikos innan du smakat dessa. Aprikoser ska vara kladdiga, mjuka ,söta och bruna. Om du nu kanske tänker att ”vad spelar det för roll, dadel som dadel?” så vill jag härmed berätta om min far. I en ålder av 63 fick han smaka sin första äkta dadel och är nu helt såld. Det har blivit hans nya godis och lite av en hemlig last. Om det inte finns en dadelpåse hemma i skafferiet står det numera illa till.

En annan ingrediens som du bör bli vän med och införskaffa är ekologisk kokosolja. Absolut inte den hemska industriskapade giftbomben i silverförpackning som man köper i mejeridisken och använde en gång per år när man gör ischoklad. Utan riktig kokosolja. Köps på hälsokostaffärer, välsorterade matvarubutiker eller på nätet. Finns massor av olika sorter och märken. Hitta din favorit, se bara till att den är ekologisk.

Tredje viktiga ingrediensen är vaniljpulver, inte vaniljsocker utan äkta vaniljpulver. Säljs i små burkar och det är för att man behöver bara så lite när det är den äkta varan. Ekologiskt förstås.

Nu är vi redo att baka!

 

Chokladtryffeltårta: (8-10 bitar)

Botten:

  • 4 dl dadlar
  • 2 msk kokosolja
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 1 dl kakao
  • 1 nypa salt

Fyllning:

  • 2 dl paranötter eller andra favoriter
  • 11/2 dl kokosolja
  • 2 dl kakao
  • 1 nypa salt
  • ½ dl agavesirap eller mer beroende på hur söt fyllning du vill ha

Kan serveras med färska bär eller kokosflingor ovanpå.

Börja med att dela alla dadlar i mindre bitar, jag brukar ta en sax och klippa dem. Vi vill ha en så len smet som möjligt utan klumpar och bitar.
Mixa alla ingredienser till botten till en jämn deg. Platta ut i en form med löstagbar kant.
Ställ kallt medan du gör fyllningen.
Mixa alla ingredienser till fyllningen, börja med nötterna. Kör tills de blir fint hackade.
Mixa ihop med resten tills du fått en flytande brun kräm. Söta så mycket som du vill, en del gillar mer bitter chokladsmak.
Häll fyllningen på din botten och in i frysen minst en timme.
Garnera och servera och kom ihåg - Njut när du äter!

Några extra tips:
Om bottendegen inte vill hålla ihop kan du tillsätta lite vatten eller en dadel till.
Om du som jag har nötallergiker i din familj så kan du bara göra den ljuvliga botten, ställa kallt och sen fylla den med massor av färska bär och frukter. Det blir mums, och vackert!
Jag brukar även bara göra bottensmeten ibland och forma den till små bollar, rulla i rostat kokos eller kakao och förvara i burk i frysen. Det blir som de godaste chokladtryfflar du kan tänka dej. Det har varit min egen hemlighet under många år när sötsuget sätter in. Så gott och så nyttigt och jag mår bra dagen efter. Ingen sockerbaksmälla, inga utslag, ingen dålig mage eller dålig ork.

Ha det gott

Carolin

Kontakta Yoga för alla

E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Om Yoga för alla

Yoga för alla - är en hemsida som erbjuder ett sätt att lära sig om yoga och träna yoga när du vill, var du vill - Gratis.

Oavsett om du är nybörjare eller van yogi kan du hitta pass för din egen träning, på din nivå - Säker och enkel Yoga.